سخنرانی استاد طاهرزاده

 

 

 

 

نسخه متنی :

تصور دشمن اموی آن بود که حرکت سیدالشهداء علیه السلام را در کربلا دفن می کند و اربعین وسیله ای شد که مشخص کند این حرکت دفن شدنی نیست. بعد از اربعین بازخوانی آن شد که اگر بخواهیم اسلام بماند باید نگذاریم نگاهمان از اربعین به جای دیگر دوخته شود.

اربعین یک فرهنگی است برای اینکه همواره روح دینی جاری در عالم بشری را از طریق آن پاس بداریم.  دشمن تلاش کرده است که اربعین ساقط بشود و اصرار اهل البیت علیهم السلام و صحابه خاص آن ها بر این است که اربعین فراموش نشود.

اگر بخواهیم امروز تاثیر گذار باشیم باید چشممان از فرهنگ اربعینی به جای دیگر دوخته نشود. امروز شما ملاحظه می کنید که در فرهنگ حماسی میلیونی اربعین، یک اراده جدیدی در تاریخ دارد ظهور می کند. این هویت، هویت عبور از فرهنگ تحمیلی غرب است و بازخوانی بشر مقدس گرا به دینی که فعالانه وارد تاریخ شده است. اگر بخواهیم زودتر از زمان خودمان در صحنه باشیم، باید این فرهنگ میلیونی مردمی اربعین را به استقبال برویم و این یک حضور فعال در تاریخی است که به اراده الهی در حال تحقق است.

فرهنگ اربعین که در تاریخ معاصر ظهور کرده است، نشان می دهد که هویت جدیدی به شیعه در حال برگشتن است. که در واقع بازخوانی دورانی است که دیگر بناست تحت تاثیر فرهنگ سکولار غرب نباشد. شما ساده نگیرید که میلیون ها نفر با عزمی خاص کنار هم به یک صحنه تاریخی وارد می شوند. اینها یعنی تک تک این انسان ها یک اقیانوس انسانند برای برگشت به راه قدسی که فراموش شده بود.

حضرت سیدالشهداء با ایثار خود، ادب ایثار نسبت به همدیگر را برای برگشتن به تاریخ قدسی را به ما متذکر شدند. و امروز شما در حرکت و پیاده روی های اربعین این ایثار برگشت به معنویت را دارید تجربه می کنید و این حضور در تاریخی است که همینطور که اربعین ها انقلاب اسلامی در محدوده ایران را درست کرد، این اربعین های بیست میلیونی، انقلاب بازگشت به معنویت را به جهان بشری متذکر می شود.